НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн е позициониран за още възход

март 19, 2021 15:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн е позициониран за още възход

Изглежда, че Биткойн е готов да достигне свежи максимуми на цените според натрупването на ключови показатели за веригата.

Анализаторът Willy Woo изброи сигнали, които показват нарастване на дейностите с търговия с BTC в американските борси за криптовалути. Например, показател, който измерва общия наличен баланс на Биткойн на платформите за търговия, предупреждава за продължаващ спад в резервите. Той показа, че търговците постоянно се превръщат в дългосрочни притежатели на Биткойн, като по този начин създават шок за предлагането на пазара.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Междувременно подмножество от същия показател показва така наречените „слаби ръце“, прехвърлящи собствеността им върху Биткойн в „силни ръце“.

Дейността илюстрира усвояването на натиска от страна на продажбите. Търговците с краткосрочен апетит за риск решиха да си осигурят печалби много по-рано в бичия пазар. Междувременно онези с дългосрочна инвестиционна нагласа решиха да купят Биткойн на местни върхове и минимуми, като балансираха мечите пристрастия с акумулация.

„Това е безумно бичи разбира се“, каза г-н Woo, сочейки графиката по-долу.

Силните ръце купуват всеки спад, който повишава цената рязко нагоре от Q4 2020 г. Червените ленти проследяват броя на монетите, преминаващи от слаби ръце в силни ръце всеки ден.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Институционалното натрупване на Биткойн токени започна на фона на паричната инфлация.

Миналата година правителствата, компаниите и домакинствата събраха 24 трилиона долара, за да компенсират икономическите жертви на пандемията от коронавирус. Това доведе глобалния дълг до 281 трилиона долара до края на 2020 г., което представляваше 355 процента от глобалния брутен вътрешен продукт. Икономистите отбелязват, че дългът ще се увеличи с още 92 трилиона долара през 2021 г.

 M2 Money Supply

В резултат на това фиатните валути рискуват да станат по-евтини за спестителите, включително корпорациите, които седят на огромно количество парични резерви. Само в САЩ компаниите са взели назаем около 2,5 трилиона долара на пазарите на облигации през 2020 г. Междувременно индексът на щатския долар, мярка за измерване на представянето на долара спрямо кошница с чуждестранни валути, се срина с повече от 12 процента.

Покупката на Биткойн с прекомерни парични резерви напоследък се очертава като нестандартна инвестиционна стратегия. Компании като Tesla, MicroStrategy, Square и Meitu добавиха BTC на стойност милиарди долари към своите баланси, пораждайки надежди, че повече корпорации ще копират ходовете им.

„Според мен това, което се случва, са американските институции и хората с висока нетна стойност извличат наличните монети от слаби ръце и ги заключват като силни HODLers в отговор на паричната инфлация“, каза г-н Ву „Coinbase BTC предлагането, падащо от скала, предполага, че американските институции купуват там.“

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Феноменът очаква да удължи престоя си, тъй като Федералният резерв на САЩ решава да запази свободната си парична политика до 2023 г. Междувременно стимулният пакет от 1,9 трилиона долара на президента Джо Байдън, заедно с плановете му за увеличаване на инфраструктурните разходи, също осигури сила на продължаващото рали на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене