НАЧАЛО Други

Едни от най-големите банки в САЩ глобени с над $53 милиона

октомври 9, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едни от най-големите банки в САЩ глобени с над $53 милиона

Три големи американски банки бяха санкционирани от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) за неадекватно отчитане на множество сделки на пазара на суапове.

На JPMorgan Chase, Bank of America и Goldman Sachs бяха дадени указания да платят глоби в размер съответно на $15 милиона, $8 милиона и $30 милиона.

Според CFTC Goldman Sachs е получила глобата заради така наречените “безпрецедентни пропуски” в отчитането на данни за суаповете и оповестяването на марките на средния пазар преди сключването на сделките (PTMMM).

CFTC задължава дилърите на суапове като Goldman Sachs да предоставят PTMMM, за да могат контрагентите да вземат добре информирани решения за участие в суапове. Този регламент произтича от Закона Дод-Франк от 2010 г.

Откакто регламентът е влязъл в сила преди повече от 13 години, CFTC твърди, че от Goldman са го е нарушили в над един милион случая:

Въпреки че до момента от Goldman са докладвали със задна дата над 20 милиона суапа, CFTC смята, че това число значително подценява истинския обхват на недостатъците в докладването на данни за суапове в Goldman.

Освен това в заповедта се твърди, че в повече от един милион случая от 2013 г. насам Goldman са предоставили на контрагентите си данни за PTMMM, които са били или неточни, или изцяло пропуснати.

CFTC заяви, че JPMorgan не е докладвала съответните данни относно валутните суапове (FX). Твърди се, че банката е пропуснала повече от 150,000 отделни валутни спот сделки в отчетите си, а също така погрешно е категоризирала някои сделки, като на практика ги е изключила от отчетността.

В случая с Bank of America CFTC твърди, че институцията е пропуснала да докладва или да докладва точно близо четири милиона суапови транзакции.

Заповедта също така твърди, че Bank of America не е осигурила достатъчен надзор от около 2015 г., за да гарантира, че спазва своевременно задълженията си за отчитане на дейността на суаповите дилъри и докладване на данни съгласно ЗЕА и регламентите на CFTC.

Bank of America и JPMorgan признаха обвиненията като част от своите споразумения, свързани със суаповете, а Goldman Sachs не го направи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.