НАЧАЛО Други

Bitcoin Mining гиантът Bitmain разкри новия 7nm чип

ДЕК. 13, 2018 13:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitcoin Mining гиантът Bitmain разкри новия 7nm чип

Bitmain, най-ценната крипто компания в света, не е готова да се откаже от позицията си на доминиращ производител на чипове за добив на Биткойн.

Китайската компания в петък съобщи, че е разработила нов 7nm модул за интегрирана верига (ASIC) за алгоритъма SHA256, използван от bitcoin, Биткойн Кеш и много други криптовалути.


Изпълнителният директор на Bitmain Джихан Ву обяви новия чип - BM1391 - на World Digital Mining Summit.


Той добави, че ще бъде внедрен в следващото поколение минни платформи на компанията, следвайки Antminer S9.GMO Internet, японска технологична компания, базирана в Токио, представи 7nm чип. Според Ву, BM1391 има съотношение на консумацията на енергия от 42W / TH, докато GMO B2 / B3 консумират 81W / TH в пик.

По-специално, съобщението на Bitmain дойде само два дни след като конкурент Bitfury представи нов SHA256 ASIC чип. "Bitford Clarke", макар и много по-голям от BM1391 при 14nm, предлага "несравнима ефективност", според компанията. Според компанията, всеки чип може да постигне хеш рейт от 120GH / s с мощност 55mW / GH. Bitfury, между другото, оперира минна ферма в Грузия, където Ву обяви новия чип на Bitmain.

Bitfury разглежда всички фактори, включително силиконовата опаковка, ефективността на чиповете, оптималното разпределение на мощността, охлаждането и скоростта на развитие при проектирането на нашия минен хардуер", каза Валери Вавилов, изпълнителен директор на Bitfury. "Смятаме, че това ще доведе до решения, които дават най-добра възвръщаемост на инвестициите на нашите клиенти - независимо от размера на ASIC.

Изглежда, че в отговор на слуховете сред анализаторите, че Bitmain е изложена на риск да загуби доминиращата си позиция в индустрията преди IPO поради изоставането в технологичното развитие, компанията заяви в изявление, че този нов чип отразява "силата" на отдела за изследвания и разработки на Bitmain и " допълнително консолидира "70% пазарен дял на фирмата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света