НАЧАЛО Други

Bitcoin Mining гиантът Bitmain разкри новия 7nm чип

ДЕК. 13, 2018 13:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitcoin Mining гиантът Bitmain разкри новия 7nm чип

Bitmain, най-ценната крипто компания в света, не е готова да се откаже от позицията си на доминиращ производител на чипове за добив на Биткойн.

Китайската компания в петък съобщи, че е разработила нов 7nm модул за интегрирана верига (ASIC) за алгоритъма SHA256, използван от bitcoin, Биткойн Кеш и много други криптовалути.


Изпълнителният директор на Bitmain Джихан Ву обяви новия чип - BM1391 - на World Digital Mining Summit.


Той добави, че ще бъде внедрен в следващото поколение минни платформи на компанията, следвайки Antminer S9.GMO Internet, японска технологична компания, базирана в Токио, представи 7nm чип. Според Ву, BM1391 има съотношение на консумацията на енергия от 42W / TH, докато GMO B2 / B3 консумират 81W / TH в пик.

По-специално, съобщението на Bitmain дойде само два дни след като конкурент Bitfury представи нов SHA256 ASIC чип. "Bitford Clarke", макар и много по-голям от BM1391 при 14nm, предлага "несравнима ефективност", според компанията. Според компанията, всеки чип може да постигне хеш рейт от 120GH / s с мощност 55mW / GH. Bitfury, между другото, оперира минна ферма в Грузия, където Ву обяви новия чип на Bitmain.

Bitfury разглежда всички фактори, включително силиконовата опаковка, ефективността на чиповете, оптималното разпределение на мощността, охлаждането и скоростта на развитие при проектирането на нашия минен хардуер", каза Валери Вавилов, изпълнителен директор на Bitfury. "Смятаме, че това ще доведе до решения, които дават най-добра възвръщаемост на инвестициите на нашите клиенти - независимо от размера на ASIC.

Изглежда, че в отговор на слуховете сред анализаторите, че Bitmain е изложена на риск да загуби доминиращата си позиция в индустрията преди IPO поради изоставането в технологичното развитие, компанията заяви в изявление, че този нов чип отразява "силата" на отдела за изследвания и разработки на Bitmain и " допълнително консолидира "70% пазарен дял на фирмата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света