НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Binance Coin достигна нов рекорд ден преди изгарянето на токени

ЯНУ. 20, 2021 14:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance Coin достигна нов рекорд ден преди изгарянето на токени

През последните 6 месеца Binance Coin тихо се повиши, отчитайки 189% ръст през този период и достигна нов от $46.90 на 18-ти януари.

 

Този пик на цената се случи само един ден преди изгарянето на токени, което накара инвеститорите да се запитат дали цената на BNB ще се повиши след приключване на събитието.


Изгарянето на токени е постоянно изваждане на монети от обращение и тази дефлационна техника е често срещана практика, използвана от много проекти в крипто сектора. Процесът не унищожава монетите, а по-скоро ги прави неизползваеми.


Binance Chain наскоро стартира възможности за интелигентни договори, които позволяват на приложенията за децентрализирано финансиране (DeFi) и обмена на активи между различни вериги. 


Борсата също беше изключително печеливша от старта, така че всички тези нововъведения предоставят основателна причина за възхода на цената на BNB.


Когато Binance Futures стартира, борсата обяви, че приходите от фючърсна платформа ще бъдат включени в нейното тримесечно изгаряне на BNB. Тези извадени от обращение монети ще отразяват процент от печалбата на Binance за последното тримесечие на 2020г.


Въпреки че е абсолютен лидер на пазара на фючърсни договори, непрекъснато разрастващата се борса стартира тази услуга доста наскоро. Откакто бе създадена преди 16 месеца, платформата е нараснала до $4 милиарда в открит интерес. Този брой надминава по-утвърдените борси за деривати като OKEx, Huobi и BitMEX.


Първоначално Binance заяви, че ще изкупи предвидените за унищожаване монети, но тази политика се промени през февруари 2019 г. 


По този начин действителният процес на изгаряне на токени включва намаляване на потенциалното предлагане, докато достигне целта от 100 милиарда.


Последният кръг на изгаряне на BNB се състоя на 16-ти октомври 2020 г. и включваше общо 2,25 милиона токена. Въпреки че отчетеното предлагане възлиза на 142,41 милиона, Messari изчислява, че има 108,35 милиона ликвидно предлагане. 


Тази разлика идва от монети, които в момента са ограничени или притежавани, което означава, че всъщност не се търгуват.


Еволюцията на Binance Chain


След стартирането на услуги за залагане и валидиране през септември 2020 г., Binance Smart Chain бързо започна да набира сила. Мрежата добавя капацитет за интелигентни договори, съвместими с Етериум, към оригиналния Binance Chain.


Малко след стартирането започнаха да се появяват множество децентрализирани приложения, общо 60 проекта и 600,000 уникални интелигентни адреса на вериги. Освен това 3 милиона BNB са заложени (стейкнати) от валидатори на мрежата.


Към днешна дата междуверижните активи на Binance Chain са надхвърлили 250 милиона долара и е създаден фонд за ускоряване на стойност от 100 милиона долара за финасиране на децентрализирани финансови приложения.


Binance Launchpad също е друг положителен фактор, който подкрепя стойността на BNB. Платформата е домакин на Binance’s Initial Exchange Offering (IEO) и през 2020 г. се случиха шест успешни продажби на токени.


Данните от TheTie, алтернативна платформа за социален анализ, показват, че скорошният скок на цените е бил придружен от рязко увеличение на активността на потребителите в Twitter. 


Въпреки че това не е основен фактор, данните показват, че колкото повече внимание се отделя на даден койн в социалните медии, толкова по-лесно става събирането на допълнителен натиск за купуване.


Много инвеститори вярват, че изгарянето на токени е положително за цената, тъй като предлагането е ограничено и това уж стимулира инвеститорите да държат своите токени, вместо да ги продават на всеки връх.


Интересното е, че последното изгаряне нямаше почти никакво влияние върху цената на BNB. Тази ситуация може да означава, че пазарът е еволюирал по такъв начин, че цената отразява тези събития преди те да се случат.


От друга страна, инвеститорите може да не са възприели изгарянето на  токени като нещо значително. Следователно онези, които наскоро купуваха BNB с очакването за подем след изгарянето, може и да останат разочаровани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale изкупува Лайткойн с невероятни темпове

Понастоящем Grayscale притежава над 1,44 милиона LTC (248,33 милиона долара), което го прави третият по големина крипто холдинг на компанията след Биткойн и Етериум. Фирмата е една от малкото усл...
МАР. 2, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple пуснаха 1 милиард XRP от ескроу докато актива се търгува около $0,43

Междувременно, XRP остава около ценовата линия от $0,43 вече една седмица.Още един милиард XRP извън депозитаФинтех компанията Ripple пусна един милиард XRP в две транзакции с по 500 милиона монети вс...
МАР. 2, 2021 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света