Home

Ето защо американската армия иска да проследява крипто транзакциите

21.07.2020 12:56 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо американската армия иска да проследява крипто транзакциите

Командването на криминалното разследване на армията на САЩ (USACIDC) търси уеб-базирано приложение, което ще им позволи да проследява транзакциите с криптовалута.

Според публичните записи американската армия се стреми да подобри възможностите си за разследване на криптовалути. Армията казва, че се нуждае от приложението за ограничаване на престъпните дейности, в които са замесени с дигиталните активи.

„U.S. Army Contracting – Ню Джърси (CC-NJ), разположено във Форт Дикс, Ню Джърси, извършва проучване на пазара за потенциални изпълнители, способни да предоставят един лиценз за един потребител в уеб-базирано приложение, което може да помогне на правоприлагащите органи да идентифицират и спрaт участниците, които използват криптовалути за незаконна дейност като измама, изнудване и пране на пари.“

Армията смята, че трябва да проследява Биткойн и други топ криптовалути, които биха могли да бъдат използвани за незаконни дейности.

„Приложението трябва да позволява на потребителите да провеждат задълбочено проучване на източника на транзакциите с криптовалута и предоставя мулти-валутен анализ от Биткойн към други топ криптовалути …

Това е изискване за вече разработено уеб-базирано приложение, което отговаря на изискванията на приложената декларация за работа (SOW).“

Много държавни агенции се стремят да подобрят възможностите си за проследяване на криптовалута. Наскоро Coinbase беше наградена с многогодишен договор от Тайните служби на САЩ.

Периодът за договора за армията ще бъде минимум 1 година с до 4 допълнителни години, базирани на нуждите на агенцията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен пред сериозни обвинения в провеждането на схема за изнудване, включваща служители от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е описано подробно от ФБР.

27.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао от Binance може да бъде освободен предсрочно: Какво ще направи милиардерът след това?

Чанпен Джао може да бъде освободен от федералния арест по-рано от очакваното, въпреки че първоначално пускането му на свобода беше насрочено за неделя, 29 септември, поради политиката да не се освобождават затворници през почивните дни.

27.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance стартира платформа за предварително предлагане на токени

Binance, водещата световна борса за криптовалути, представи най-новото си предложение: Платформата Binance Pre-Market.

27.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.