НАЧАЛО Регулации

7 европейски страни подписват споразумение за регулация на DLT

ДЕК. 11, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 7 европейски страни подписват споразумение за регулация на DLT
Правителството на Малта тази седмица обяви подписването на съвместна декларация за сътрудничество за DLT. Те се присъединиха към група от шест други европейски държави: Франция, Италия, Португалия, Испания, Гърция и Кипър.

Трансформативна технология


Страните издадоха съвместно изявление, в което се отбелязва, че цифровата сфера е идеална област на политиката за бъдещо сътрудничество. Те също така твърдят, че DLT (блокчейн технологията) и други нововъзникващи технологии, като например 5G и изкуствен интелект, биха могли да трансформират икономиките на страните.

Индексът "Цифрова икономика и общество" показва, че страните от Южна Европа имат огромен потенциал за растеж в сектора. Страните вярват, че подходът на сътрудничество може да доведе до разширяване на техните цифрови екосистеми, което прави региона лидер в тази индустрия.


Една съществена и необходима промяна


DLT технологията има огромен потенциал за демократизиране на европейския икономически модел. Технологията, изградена около доверието, може да трансформира услуги в области като образованието, корабоплаването, поземлената регистрация и здравеопазването.

Това би увеличило прозрачността и отчетността, като същевременно намали административната тежест. Насърчаването на подобрените блокчейн решения би могло да даде възможност на гражданите да контролират личните си данни и неприкосновеността на личния живот.

План за действие


Подписалите изявлението смятат, че е отговорност на правителството да насърчава възникващите технологии. Това ще бъде чрез образователни програми на всички нива, за да се гарантира, че гражданите разбират потенциала им.

Те заявяват, че "всяко законодателство относно DLT трябва да отчита децентрализирания характер на тази технология и да се основава на европейските фундаментални принципи и технологичната неутралност".

Страните планират провеждането на редовни технически срещи, споделяне на най-добрите практики в сектора и проучването на потенциални трансгранични проекти за DLT. Те се ангажират с редовни прегледи на напредъка и призовават Европейската комисия да продължи да работи по европейското блокчейн партньорство.

Това може да се счита за голяма крачка в развитието на блокчейн технологията на "стария континент". Нейният иновативен подход към повечето проблеми на съвременната икономическа система и даването на реални решения кара все повече съвременни правителства да се обръщат към нея. DLT гарантира по-високо ниво на сигурност и лишава от възможност за човешка грешка или манипулация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Управляващата партия на Испания залагат на блокчейн

133 депутати от испанската управляваща партия Partido Popular предложиха законопроект за използване на блокчейн в публичната администрация на Испания, съобщава CriptoNoticias, събота, 30 юни. Законопр...
ЮЛИ. 1, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Правителството на Бразилия разследва дейсността на местни крипто обмени

Правителство предприема мерки срещу корупцията и изпирането на пари. Бразилските крипто обмени получиха 14-точков списък, което подробно описва редица области от тяхната дейност. Местният портал за но...
АВГ. 31, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритански регулатор с разследвания свързани с криптовалути

След годишния колапс на цените на криптовалутите, финансовият надзор на Обединеното кралство (Financial Conduct Authority - FCA) провежда два пъти повече разследвания, свързани с крипто, отколкото пре...
НОЕ. 27, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Добри новини! Facebook отменя забраната за рекламите на крипто, но остава за ICO

Facebook актуализира политиката си, за да позволи на криптовалутите отново да бъдат рекламирани, като същевременно запази забраната за популяризирането на ICO, в съобщение, публикувано във вторник, 26...
ЮНИ. 27, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света