НАЧАЛО Други

54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

ЮЛИ. 16, 2018 19:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

Това е втората част от серията от пет части за пазара на крипто активи, подготвена от топ консултантската фирма за ICO Satis Group.

 

В четвъртък (12-ти юли 2018 г.) Блумбърг публикува доклад за изследване (за създаването на платформи за крипто активи).Тук се фокусираме върху раздела на доклада, който разглежда пазара на първоначалните предлагания на монети (ICO):  • Независимо от несигурността на регулациите и по принцип мечите настроения в крипто пазарите, фондовете на ICO все още се справят много добре.

  • В световен мащаб, досега тази година, ICOтата са събрали над 7 милиарда долара; това е почти 50% от общата сума, събрана през 2017 г. (въпреки значителното намаляване на цените на Bitcoin и Ethereum, които обикновено се използваха за финансиране на ICO през първата половина на тази година).

  • Година за година растежът се забавя поради три причини. Регулаторна несигурност (главно в САЩ). Безпокойство за предстоящите промени в инфраструктурата на големите платформи (като Ethereum), на които се изграждат повечето ICOта, като някои от тях се колебаят да използват няколко наскоро въведени алтернативни платформи. Разбираемо по-малък апетит (поради неотдавнашния шестмесечен широк спад на пазара на крипто) сред инвеститорите на дребно.

  • До текущата дата, световният пазар на ICO, който преди няколко години почти не съществуваше, се е увеличил около 20% от общия брой на пазара за първично публично предлагане в САЩ (IPO).

  • В отговор на твърдата позиция на SEC на САЩ по отношение на ICO, някои крипто проекти са мигрирали от САЩ в по-благориятни за крипто юрисдикции (като Швейцария и Кайманови острови), за да стартират своите ICOта.

  • Въпреки че общата сума, събрана чрез ICO, продължава да нараства, средният размер на сделките за премийни проекти (тези, които набират над 6 милиона долара) и за всички проекти е намалял.

  • По отношение на общия брой ICOта приблизително 78% бяха идентифицирани като измами, 4% се успяха (т.е. "успяха да наберат финансиране, но не завършиха целия процес и ... изоставиха и / или възстановиха средствата на инвеститорите в резултат на недостатъчно (т.е. "успя да набере финансиране и да приключи процеса, но ... не е регистриран на борсата за търговия и ... не е имал кодов принос в Github на тримесечна база)). 15% са успели (т.е. "успяха да наберат финансиране и завършиха процеса и ... изброени на борса ... започнаха да търгуват" и успяха да постигнат разгръщане, прозрачна публикувана пътна карта на проекта и някаква GitHub кодова приносна дейност).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света