НАЧАЛО Други

54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

ЮЛИ. 16, 2018 19:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

Това е втората част от серията от пет части за пазара на крипто активи, подготвена от топ консултантската фирма за ICO Satis Group.

В четвъртък (12-ти юли 2018 г.) Блумбърг публикува доклад за изследване (за създаването на платформи за крипто активи).Тук се фокусираме върху раздела на доклада, който разглежда пазара на първоначалните предлагания на монети (ICO):  • Независимо от несигурността на регулациите и по принцип мечите настроения в крипто пазарите, фондовете на ICO все още се справят много добре.

  • В световен мащаб, досега тази година, ICOтата са събрали над 7 милиарда долара; това е почти 50% от общата сума, събрана през 2017 г. (въпреки значителното намаляване на цените на Bitcoin и Ethereum, които обикновено се използваха за финансиране на ICO през първата половина на тази година).

  • Година за година растежът се забавя поради три причини. Регулаторна несигурност (главно в САЩ). Безпокойство за предстоящите промени в инфраструктурата на големите платформи (като Ethereum), на които се изграждат повечето ICOта, като някои от тях се колебаят да използват няколко наскоро въведени алтернативни платформи. Разбираемо по-малък апетит (поради неотдавнашния шестмесечен широк спад на пазара на крипто) сред инвеститорите на дребно.

  • До текущата дата, световният пазар на ICO, който преди няколко години почти не съществуваше, се е увеличил около 20% от общия брой на пазара за първично публично предлагане в САЩ (IPO).

  • В отговор на твърдата позиция на SEC на САЩ по отношение на ICO, някои крипто проекти са мигрирали от САЩ в по-благориятни за крипто юрисдикции (като Швейцария и Кайманови острови), за да стартират своите ICOта.

  • Въпреки че общата сума, събрана чрез ICO, продължава да нараства, средният размер на сделките за премийни проекти (тези, които набират над 6 милиона долара) и за всички проекти е намалял.

  • По отношение на общия брой ICOта приблизително 78% бяха идентифицирани като измами, 4% се успяха (т.е. "успяха да наберат финансиране, но не завършиха целия процес и ... изоставиха и / или възстановиха средствата на инвеститорите в резултат на недостатъчно (т.е. "успя да набере финансиране и да приключи процеса, но ... не е регистриран на борсата за търговия и ... не е имал кодов принос в Github на тримесечна база)). 15% са успели (т.е. "успяха да наберат финансиране и завършиха процеса и ... изброени на борса ... започнаха да търгуват" и успяха да постигнат разгръщане, прозрачна публикувана пътна карта на проекта и някаква GitHub кодова приносна дейност).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света