НАЧАЛО Други

54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

ЮЛИ. 16, 2018 19:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 54% от всички пари, събрани чрез ICO, са били ​​за успешни проекти

Това е втората част от серията от пет части за пазара на крипто активи, подготвена от топ консултантската фирма за ICO Satis Group.

В четвъртък (12-ти юли 2018 г.) Блумбърг публикува доклад за изследване (за създаването на платформи за крипто активи).Тук се фокусираме върху раздела на доклада, който разглежда пазара на първоначалните предлагания на монети (ICO):  • Независимо от несигурността на регулациите и по принцип мечите настроения в крипто пазарите, фондовете на ICO все още се справят много добре.

  • В световен мащаб, досега тази година, ICOтата са събрали над 7 милиарда долара; това е почти 50% от общата сума, събрана през 2017 г. (въпреки значителното намаляване на цените на Bitcoin и Ethereum, които обикновено се използваха за финансиране на ICO през първата половина на тази година).

  • Година за година растежът се забавя поради три причини. Регулаторна несигурност (главно в САЩ). Безпокойство за предстоящите промени в инфраструктурата на големите платформи (като Ethereum), на които се изграждат повечето ICOта, като някои от тях се колебаят да използват няколко наскоро въведени алтернативни платформи. Разбираемо по-малък апетит (поради неотдавнашния шестмесечен широк спад на пазара на крипто) сред инвеститорите на дребно.

  • До текущата дата, световният пазар на ICO, който преди няколко години почти не съществуваше, се е увеличил около 20% от общия брой на пазара за първично публично предлагане в САЩ (IPO).

  • В отговор на твърдата позиция на SEC на САЩ по отношение на ICO, някои крипто проекти са мигрирали от САЩ в по-благориятни за крипто юрисдикции (като Швейцария и Кайманови острови), за да стартират своите ICOта.

  • Въпреки че общата сума, събрана чрез ICO, продължава да нараства, средният размер на сделките за премийни проекти (тези, които набират над 6 милиона долара) и за всички проекти е намалял.

  • По отношение на общия брой ICOта приблизително 78% бяха идентифицирани като измами, 4% се успяха (т.е. "успяха да наберат финансиране, но не завършиха целия процес и ... изоставиха и / или възстановиха средствата на инвеститорите в резултат на недостатъчно (т.е. "успя да набере финансиране и да приключи процеса, но ... не е регистриран на борсата за търговия и ... не е имал кодов принос в Github на тримесечна база)). 15% са успели (т.е. "успяха да наберат финансиране и завършиха процеса и ... изброени на борса ... започнаха да търгуват" и успяха да постигнат разгръщане, прозрачна публикувана пътна карта на проекта и някаква GitHub кодова приносна дейност).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света