НАЧАЛО Алткойни

3 причини защо Етериум китовете изкупуват Shiba Inu (SHIB)

април 21, 2022 20:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини защо Етериум китовете изкупуват Shiba Inu (SHIB)

След поредната голяма покупка на 50 милиарда Shiba Inu токена е важно да се разбере защо точно Етериум китовете или просто големи участници на пазара на криптовалути постоянно купуват до трилиони токени SHIB на стойност милиони долари.

Китовете се опитват да поемат контрол над токена

Според WhaleStats, Shiba Inu остава най-голямата позиция в щатски долари сред Етериум китовете с големи портфейли, притежаващи SHIB на стойност приблизително $1.3 милиарда. Желанието на китовете да поемат контрол върху циркулацията на актива обяснява такова силно доминиране.

Обикновено високата концентрация на предлагане в ръцете на китовете се счита за „бичи“ сигнал от крипто ентусиастите, тъй като те предпочитат натрупването на активи пред преразпределението им. Тъй като висок процент от предлагането се държи от търговци на дребно и инвеститори, пазарът обикновено вижда по-голям натиск при продажбите, отколкото в другия случай.

Огромна отстъпка

Докато поемаха контрола върху циркулиращото предлагане, китовете нямаше да купуват активно токен с толкова голяма отстъпка като тази, която виждаме при Shiba Inu (SHIB).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Robinhood се насочва към Великобритания чрез придобиването на Ziglu

Според данните на TradingView, SHIB загуби повече от 70% от стойността си след ATH, което прави съотношението риск/възнаграждение в случай на друго рали, привлекателно за инвеститорите.

Shiba има „меме потенциала“

Терминът меме потенциал беше измислен след масовото разпространение на Dogecoin през 2021 г., което обикновено означава, че активът има потенциал за силно рали без фундаментални причини зад него.

„Меме ралита“ обикновено се подхранват от търговци на дребно и продължават само няколко седмици в най-добрия сценарий. Въпреки че този вид скок в цените носи стотици проценти на инвеститорите и търговците, те са склонни да избледняват бързо и обикновено губят до 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене