НАЧАЛО Алткойни Биткойн

3 Начина С Които Може Да Свалят Биткойн

АПР. 26, 2018 15:19 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 3 Начина С Които Може Да Свалят Биткойн

MIT Technology Review публикува днес статия, наречена "Да унищожим биткойн", описваща три начина, по които би могло да се "свали" криптовалутата.


Първата опция, според статията, е правителственото превземане на Bitcoin със създаването на монета, подкрепена от Федералния резерв (Fedcoin):


"Годината е две хиляди и нещо голямо и дойде деня, в който се плащат данъците. Но не ги обявявате. Вместо това алгоритъм автоматично прави теглене от електронния ви портфейл във валута, наречена Fedcoin."


Този нов блокчейн щеше да провери финансовите институции като упълномощени възли вместо мрежи от типа peer-to-peer, "основно доверени институции", заяви студент от Йейл, Сахил Гупта за "Technology Review в MIТ". В статията се отбелязва, че банката на Канада е изградила симулация на такава система за Етериум (ETH) през 2016 г.
Вариант 2 е прикрито превземане на Bitcoin от Facebook, която представлява създаването на портфейл за BTC от страна на социалната медия, за всички свои потребители, възнаграждавайки ги с криптовалута за взаимодействие с рекламите и им дава преживяване без реклами, ако позволят на Facebook да копаят криптовалути чрез неизползвана мощност на компютрите им (както предложи Salon по-рано тази година):


"Ако Facebook може да убеди достатъчно голяма част от потребителите на Биткойн и копачите да работят със собствената им версия на софтуера Биткойн, компанията след това ще контролира правилата. След това би могло да се преосмисли Биткойн, като корпоративна версия на Fedcoin, описана по-горе."


Facebook може също така да поеме контрола над Биткойн, като издава собствена криптовалута, точно както приложението за съобщения Telegram прави в момента, след комбинираните приходи от 1.7 милиарда долара от ICO, проведено по-рано тази година.
Третият начин да се направи Биткойн ненужен е създаването на множество нови криптовалути за всяка ситуация:


"Намирате се пред касата на магазина за хранителни стоки. Вътре в цифровия ви портфейл в телефона, се намират не само Fedcoin и FacebookCoin, но и AppleCash, ToyotaCash и монета, специфична за магазина, в който стоите. Има и монета, която може да бъде платежно средство за услугите за гледане на деца, а друга, която ви позволява да се возите в местната метро система."


Тази опция, според MIT Technology Review, "вече се случва", тъй като компаниите създават свои собствени монети, които да се използват само за техните услуги, като ICO на Kodak, за да формират валута, използвана за лицензиране на фотографи.

Начинът по-който Bitcoin може да предотврати осъществяването на някоя от тези опции, е да се възползва от неговите предимства, а именно, че "Bitcoin транзакциите са анонимни и невъзможни за цензуриране".

Въпреки това в статията се отбелязва, че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) вече се опитва да свърже идентичностите на хората с техните BTC адреси, според документите, изтеглени от Едуард Сноудън, и ако правителствата "се стремят да създават и налагат черни списъци", те могат да окажат натиск върху "важните" копачи на BTC.

В края на март Сноудън каза в интервю, че блокчейн портфейла на Bitcoin е "опустошително публичен" и че все още не се е появила добра алтернатива на фиатни валути, която не може да бъде контролирана от правителството.
Technology Review на MIT прави заключение, че "ако се разпространи използването на криптовалути, това ще са навиците на масата, а не желанията на ранните осиновители на Bitcoin, които определят какво става с визията на Сатоши Накамото".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти

Еван Кун, съоснователят на борсата Coinberry, заяви, че Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти.Както съобщи медията за недвижими имоти Mansion Global на 22-ри август, Кун заяви...
АВГ. 23, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на...
АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Доминантността на Биткойн всъщност е над 90%

Докато агрегаторите на данни за криптовалути са насочени към ниво на доминантност от около 70%, анализаторите от Arcane Research са изчислили, че реалното ниво може да е много по-високо.Arcane Researc...
АВГ. 22, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.„Това е повратен момент“Помплиано изтъкна последните разраб...
АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света