Home

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

29.05.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

Възходът му се дължи на уникалния му произход и нарастващия интерес към крипто проекти, управлявани от AI.

Дигиталният художник “Rhett Mankind” създаде Turbo с помощта на GPT-4, започвайки със скромен бюджет от $69. Прозрачността и децентрализираният характер на проекта допринесоха за неговата популярност. Той заяви: „Аз не контролирам… Всички останали измислят идеи и ги изпълняват по-добре, отколкото аз бих могъл“.

Пътуването на Turbo беше нестабилно, като съвсем наскоро достигна нов исторически рекорд с текуща цена от $0.0088 и 24-часов обем на търговия над $500 милиона. Въпреки липсата на полезност отвъд статута на мемекойн, неговите иновации в областта на изкуствения интелект, етиката, управлявана от общността, и моделът на справедливо разпределение привлякоха инвеститори.

Листван на различни централизирани борси като MEXC и OKX, Turbo може да се похвали с циркулиращо предлагане от 69 милиарда токена и пазарна капитализация от $540 милиона. Скорошният му скок отразява интереса на крипто общността към проекти за изкуствен интелект.

Въпреки че успехът на Turbo подчертава динамичната природа на крипто, той също така подчертава разликата между мемекойните и големите и утвърдени криптовалути като Етериум и Биткойн, чиято полезност се простира отвъд ценовото действие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Ето какво трябва да следят инвеститорите в Solana (SOL)

Solana (SOL), петата по големина криптовалута по пазарна капитализация, може би се приближава към значителна корекция на цената, според скорошна прогноза на крипто анализаторът Али Мартинез.

07.09.2024 20:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Фондация Dogecoin разкри три важни подобрения на мрежата

Фондацията Dogecoin обяви значителна актуализация на своята пътна карта за развитие, като акцентът е проект “Sakura“ – обновяване на протокола, предназначено да увеличи скоростта и размера на блоковете десет пъти, като същевременно осигури оптимална децентрализация.

07.09.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.