НАЧАЛО Регулации

Хонконг ще разширят мигрантската си политика за да приемат повече DLT и финтех специалисти

СЕП. 2, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хонконг ще разширят мигрантската си политика за да приемат повече DLT и финтех специалисти

Новата правителствена инициатива в Хонконг се стреми да привлече професионалисти в DLT, като опрости имиграционната политика, съобщи прессъобщението, публикувано на 28 август.


В четвъртък правителството на Хонконг публикува първия си списък с таланти, насочен към привличането на "висококвалифицирани" експерти в 11 различни области, включително финтех, DLT и кибер сигурност, от цял свят. Този ход показва намерението на правителството да "подкрепи развитието на Хонконг като разнообразна и с високо добавена стойност икономика".

Според прессъобщението, Хонконг ще улесни успешните кандидати в списъка на талантите чрез схемата за качествено приемане на мигранти (QMAS). QMAS има годишна квота от 1000 души. Главният секретар на администрацията и председателят на Комисията за планиране на човешките ресурси Матю Чюнг Кин-чунг заяви:

Обнародването на списъкът с таланти е една от основните ни инициативи за повишаване на конкурентните ни предимства при привличането на международни таланти, създаването на клъстерни ефекти, стимулирането на развитието на местните таланти и придвижването на Хонконг напред.


Докато Хонконг продължава да предприема регулаторни действия по отношение на цифровите валути и първоначалните предлагания на токени (ICO), заявявайки, че новата технология "идва с рискове", изглежда си е поставила за цел да се превърне в международен център за блокчейн.

Миналият месец Паричният орган на Хонконг (HKMA) обяви пускането на пазара на свое собствено решение за търговско финансиране с 21 банки през август, целящо съществено да намали разходите за документи, разходи и рискове за сигурността на участниците.

През юни HKMA подписа споразумение за сътрудничество с регулаторния орган за финансовите услуги на глобалния пазар в Абу Даби, "за да започне диалог относно възможността за изграждане на мрежа за трансгранично търговско финансиране, използвайки DLT".

Този месец филиалът на Alibaba, Ant Financial, изпробва първите си парични преводи, като изпрати сделка за три секунди между приложението си AliPayHK в Хонконг и филипинското приложение за плащане GCash.


Хонконгският бизнес университет за наука и технология (HKUST) наскоро получи $20 милиона безвъзмездни средства за изследване за подобряване на възможностите за сигурност на електронни платежни системи, по-рано този месец.

Освен това, HKUST в партньорство с университета в Хонг Конг планират да проучат блокчейн приложения и да обсъдят възможността за превръщането на Хонконг в глобален център на финтех.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Правителството на Обединеното кралство трябва да има блокчейн офицер, каза законодател

Законодателят в Обединеното кралство предлага правителството да настоява за по-нататъшно използване на блокчейн в публичния сектор, за да възстанови общественото доверие и да увеличи ефективността на ...
ОКТ. 29, 2018 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на ...
СЕП. 11, 2018 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ искат да следят Zcash и Monero транзакциите

Министерството на вътрешната сигурност на СAЩ (DHS) обяви намерението си да разработи мониторингова рамка за ефективно проследяване на транзакциите на Zcash и Monero. В новоиздаден документ, от DHS ра...
ДЕК. 6, 2018 12:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцария и Израел ще си колаборират при крипто регулациите

Швейцарският министър на финансите Уели Моурер наскоро посети Израел заедно с държавния секретар по международните финансови въпроси Йорг Гасър, като посочи целта им да получат банков достъп до израел...
СЕП. 20, 2018 23:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света