НАЧАЛО Регулации

САЩ искат да следят Zcash и Monero транзакциите

ДЕК. 6, 2018 12:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 САЩ искат да следят Zcash и Monero транзакциите

Министерството на вътрешната сигурност на СAЩ (DHS) обяви намерението си да разработи мониторингова рамка за ефективно проследяване на транзакциите на Zcash и Monero.


В новоиздаден документ, от DHS разкриват, че целта им е да създадат "продукт, който да подкрепи въвеждането на блокчейн криминалистика, анализ на данните и обмен на информация".

Издаден на 30 ноември, документът за предварителна заявка за изследвания на малкия бизнес (SBIR), е предоставен на заинтересованите страни, като им е дадена възможност да коментират или да поискат информация за избрани тематични области, една от които е "блокчейн приложения на криминалистична аналитика на DHS".

САЩ погват частните транзакции


Според документа, блокчейн мониторинговите рамки, насочени към Zcash и Monero, са от специален интерес за DHS, тъй като съществуващите възможности за анализиране, насочени към биткойн, "покриват само ограничен обхват в областта на криптовалутите". Целта на Вътрешна сигурност на САЩ е да демонстрира, че упражнява нужния контрол за да се справи с опасността от незаконни скрити транзакции.

Откъс от документа гласи:

Ключовата характеристика, която стои в основата на тези по-нови блокчейн платформи, която често се подчертава, е способността за анонимност и защита на неприкосновеността на личния живот. Макар че тези характеристики са желателни, подобен интерес има и към проследяването и разбирането на транзакциите и действията на блокчейн от незаконен характер. За тази цел това предложение изисква решения, които дават възможност на разследванията на правоохранителните органи да извършват криминалистични анализи на блокчейн сделките.


Предложението идентифицира 3 фази от изследванията. Първата включва проектиране на екосистема за анализ на блокчейн, изградена върху и около Zcash и Monero, за да се даде възможност за криминалистичен анализ за националната сигурност и приложенията на правоприлагащите органи, използващи криптовалути.

Втората фаза включва създаване на прототипи и демонстриране на вече проектираните блокчейн криминалистични технологии, а третата фаза е въвеждането на блокчейн криминалистичен анализи за правителствени и търговски цели чрез подпомагане на операциите на правоохранителните органи, както и спазването на законодателството за борба с прането на пари.

Този ход е сигнал, че правителството на САЩ се подготвя да предприеме резистентни към цензурата блокчейн реализации, като част от усилията си да се увери, че криптовалутите не се използват за пране на пари, укриване на данъци и финансиране на тероризъм.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света