НАЧАЛО Алткойни

Разработици от Ethereum Core одобряват анти ASIC актуализация

ЯНУ. 7, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Разработици от Ethereum Core одобряват анти ASIC актуализация
По време на среща на Ethereum Core екипа в петък се обсъждаше одобрението на актуализация на настоящия хеширащ алгоритъм на Етериум.

Предложението, наречено ProgPoW, има за цел да намали стимула за копаене на ETH с ASIC чипове.


Хъдсън Джеймсън заяви, че разработчиците ще процедират с реализацията, "освен ако не се намерят големи проблеми с нея при тестването на testnet."

ASIC чиповете, предназначени специално за Етериум, са сравнително нова тенденция, като последната машина на Bitmain, Antminer E3, беше пусната преди около 6 месеца. Това подтикна желанието на общността да изследва устойчивите на ASIC решения за ETH.

Неотдавна бивш производител на чипове в Canann Creative обяви нов проект за чип, наречен Linzhi. Идеята е да се разработят значително по-ефективни ASIC чипове, фокусирани върху Етериум, от Antminer E3 на Bitmain. Компанията твърди, че консумацията на енергия е една осма от количеството, нужно на Antminer.

ProgPoW ще обърне внимание на надпреварата на производителите на чипове.


Идеята е да се намали предимството на ASIC пред GPU устройствата, докато не се премине към Proof of Stake.

Поддръжниците на ProgPoW твърдят, че ако бъде имплементирано решението, предложението по същество би забавило надпреварата при производството на чипове, което ще позволи по-равномерно разпределение на блоковете и ще подобри сигурността.

По въпроса за ASIC и GPU, сътрудникът на ProgPoW, Mr. Else, каза:

ETHhash ASIC може да бъде около 2 пъти по-добър… тези, които са на пазара в момента, които използват DDR4, са [малко по-добри] DDR6 базираният ETHhash ще бъде ~ 2 пъти по-добър от всякакви съществуващи [чипове]… но ProgPoW сваля това предимство от 2 пъти до 1.1 - 1.2 пъти.


Актуализацията предизвика объркване в общността. Някои подчертаха шанса за разделяне на веригата, като се има предвид, че би имало губеща и печеливша част в резултат на имплементацията.

Сроковете за изпълнение все още са несигурни, но участниците в разговора отбелязаха, че 95% от работата е свършена.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

NASDAQ добавя индекс за XRP ликвидност

Криптовалутите бавно излизат от сенките и навлизат в мейнстрийма. Последният набег идва от американската фондова борса NASDAQ, обявяваща XRP индекса XRPLX на Brave New Coin. Това следва новините от фе...
МАЙ. 2, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP превзе ETH, ставайки втората най-голяма криптовлаута

XRP сега е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, тъй като стойността му надхвърля тази на Етер (ETH) днес. Около 15:00 GMT в петък пазарната горна граница на XRP стана по-висока о...
СЕП. 21, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум преживява турбуленция преди наближаващия хард форк

Дългоочакваният ъпгрейд на Етериум - "Константинопол" - се очаква да бъде пуснат тази сряда. Въпреки това, миналата седмица крипто пазара претърпя срив, последван от още загуби вчера. В следствие на ...
ЯНУ. 14, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще Промени Ли VERGE "Правилата На Играта"?

Докато 17 април може да не бъде от никакво значение за по-голямата част от света, Verge (XVG) вдигна очакванията за този ден в крипто пространството. След новината за нов партньор, който ще бъде предс...
АПР. 16, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света