НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Президентът на Венецуела отново наду цената на Petro

ЯНУ. 16, 2019 14:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Венецуела отново наду цената на Petro

Съдейки по начина, по който президентът на Венецуела - Николас Мадуро, надува цената на националната криптовалута на страната - Petro, токенът е несъмнено най-печелившата "популярна" криптовалута, която да притежавате точно сега.


След неотдавнашното постановление за увеличаване на стойността на Petro от Мадуро, президентът представи нова парична политика, целяща да увеличи стойността на едно Petro до 36 000 суверенни боливари.

Критика от опозицията и експерти


Както се очакваше, решението на президента беше посрещнато със значителни критики. Лидерът на опозицията, Хуан Гуайдо, изрази недоверието си към икономическата политика на Мадуро. Той каза това в изявлението си, което гласи:

Днес Николас Мадуро отново се присмива на венецуелския народ, след като предприе икономически мерки, които само кървят повече в джоба на венецуелците.


Асдрубал Оливерос, директор на Ecoanalitica, организация за икономически изследвания в Каракас, също заяви, че:
Няма намерение да се коригира посоката на икономиката, така че ще продължи да се влошава през 2019 година.

Новата промяна на цените беше обявена заедно с „нова парична система”. Мадуро ясно посочи, че новата парична система ще помогне на страната в усилията й за борба с „криминалния долар“. Президентът също така увеличи минималната работна заплата, която миналата година се увеличи около пет пъти.

Президентът е на мнение, че тази нова политика ще се справи добре, за да помогне на страната в нейната мисия да излезе от осакатяващата хиперинфлация, през която преминава страната. Понастоящем Венецуела преживява най-високата инфлация, регистрирана в световен мащаб.

Президентът Мадуро също увеличава минималната работна заплата с 300% до 18 000 боливара на месец.

Не е пуснат Petro портфейл


За онези, които искат да имат част от Petro, е важно да се отбележи, че на крипто все още липсва портфейл и само купувачът има сертификат за покупка.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Royal Bank of Canada казва че Ripple и XRP могат да спестят на финансовите институции до 46% на плащане

Доклад на Royal Bank of Canada казва, че Ripple и XRP могат да спестят на банките и финансовите институции значително време и пари. Според доклада, блокчейн като цяло може да се справи с болезнените м...
СЕП. 11, 2018 19:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чанпен Джао коментира идеята на Facebook и JPMorgan за собствени токени

След обявяването от страна на гиганта Facebook, за създаване на собствена криптовалута, заедно с неотдавнашното участие на водеща американска банка JP Morgan в криптосферата, цялата крипто-общност при...
МАР. 10, 2019 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джъстин Сън обяви airdrop за $20 милиона

Основателят на TRON обяви, че планира да направи airdrop за 20 милиона щатски долара, в допълнение към раздаването на един автомобил Tesla, на случаен победител. Джъстин Сън разкри плановете си да дад...
МАР. 14, 2019 19:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голяма финансова институция ще използва Ripple

В обзорния доклад за финансовите резултати на SBI, изпълнителният директор Йошитака Китао обяви, че фирмата вече е започнала дискусиите, за да създаде проект за R3, който използва Ripple (XRP) по-обши...
НОЕ. 2, 2018 11:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света