НАЧАЛО Регулации

Канада представя три възможни регламента за криптовалутите в комисията за борба с прането на пари

НОЕ. 19, 2018 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канада представя три възможни регламента за криптовалутите в комисията за борба с прането на пари
По-рано тази седмица Канадската комисия по финанси проведе среща и обсъди ролята на криптовалутите.

Като част от редовните си срещи, както се изисква от Закона за пране на пари и финансиране на тероризма (PCMLTFA), криптовалутите станаха гореща тема, тъй като регулаторите ги възприемат като лесен начин за пране на пари.

Според iPolitics, представените обоснования бяха съвсем очаквани:


криптовалутите са анонимни, трудни за проследяване и дълга история на злоупотреба от рискови личности като Едуард Сноудън и Джулиан Асанж.

Целта на тези заседания на комисията е да преразгледат и оценят действията и плановете на ЗКПООС. По време на тези разговори се появиха 70 експертни свидетели от света на финансите. Освен това финансовият съветник IJW & Co. и адвокатската кантора Durand Morisseau LLP представиха 56 страници, които очертаха ролята на възникващия клас активи. Те обясниха, че:

При отсъствието на известна степен на регулаторен надзор, транзакциите с криптовалути могат да се използват от страните за бързо прехвърляне на големи количества богатство през границите и регулирането (обмена на фиатни валути за крипто) би обърнало внимание на притесненията пространството на криптопроменливостта.


В резултат на тези заседания, Канадската комисия по финанси очерта три възможности за това как те ще регулират пространството.

  1. Необходимо е обмените на фиат-крипто, за да се регистрират като фирми за парични услуги. Това би ги поставило в рамките на обширните закони за съответствие на PCMLTFA и ще помогне за застраховането на средствата на потребителите.

  2. Създаване на национален лиценз за обмен на криптовалути, работещ в Канада. Подобно на BitLicense на щата Ню Йорк , този лиценз ще се предлага само на борси, които преминават през строг скрининг и проверки.

  3. Регулиране на компаниите за крипто портфейли, така че всички подозрителни или незаконни транзакции да могат да бъдат проследявани или наблюдавани от регулаторните органи.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Японски законодател предлага 4 реформи

Японски законодател предложи редица промени в сегашния режим на данъчно облагане, за да се облекчат потребителите на криптовалути и да се насърчи осиновяването им в страната. На среща, проведена по-ра...
ДЕК. 11, 2018 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Правителството на Великобритания изследва блокчейн за прилагане в законодателството

Законодателната комисия на Обединеното кралство е в процес на кодифициране на използването на интелигентни договори в британското законодателство като част от постоянното усилие за актуализирането му ...
ЮЛИ. 30, 2018 12:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нови Регулации в Япония

Японските регулатори обявиха по-строги регулации за обмените на крипто-валути в опит да предотвратят друг обир като случая Coincheck. Агенцията очаква да започне да използва нова, по-строга рамка за р...
МАЙ. 7, 2018 17:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Шефа На SEC Подчертава Предимствата От Регулация На Криптовалути

Най-високопоставеният служител на SEC изглежда "смекчава чувствата си" към ICO. На събитие в Принстънския университет в четвъртък, председателят на SEC Джей Клейтън стигна дотам, че твърдо отхвърли тв...
АПР. 6, 2018 16:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света