НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво E Bitcoin Dust?

АПР. 11, 2018 13:59 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво E Bitcoin Dust?
Представете си, че имате $ 100 в джоба. Сега си представете, че имате монета на стойност $ 100.

Забележете ли разликата?


Bitcoin няма да е същия, ако не присъстваха в неговата харектеристика големия брой дразнещи детайли и особености. Малките частички Bitcoin "dust" са едни от малко познатите за потребителя особености. Както показва аналогията по-горе, bitcoin протоколът понякога се нуждае от генериране на миниатюрни монети на изход, когато потребителите правят транзакции на bitcoin. Монетите са толкова малки, че те изискват по-голями такси в сравнение с тяхната стойност.

Но тъй като Blockchain системата има ограничен капацитет и сделките на малка стойност, да речем $ 0.01, често могат да заемат толкова много място, колкото и по-големите транзакции. Ако броят на тези Bitcoin "dust" монети стане твърде голям, могат да доведат до проблеми с функционирането на системата като цяло.

В миналото "прахът" не е бил непременно проблем за потребителите на Bitcoin, но след като таксите нараснаха значително в края на миналата година, това се промени. Правенето на малки транзакции се обезмисля, след като в повечето случаи самата им стойност е по-ниска от съпътстващите ги такси. Повечето девелопъри са на мнение, че това трябва да се промени, докато таксите все още не са вдигнали отново.

Greg Slepak, девелопър на децентралицирани приложения, както и много други като него, смятат, че сега е момента да се помисли за бъдещето, защото е напълно възможно отново да се върнат високите такси от края на миналата година.

Аргументът за това е, че е по-изгодно да се преместят тези малки данни, докато таксите са относително ниски, особено ако потребителят е събрал много от тях.

Слепак е на мнението, че това е възможност, която не трябва да се изпуска.

Той каза пред CoinDesk:

"Едва ли ще дойде по-подходящ момент."Мерки срещу "прахта"


За да се отървете от този "прах", потребителите трябва да "консолидират" всичките си прахови "транзакции" в една. Това просто означава да изпратите една транзакция, която ефективно обединява всички "прахови" елементи.Как точно да се идентифиццират и отърват от прах, обаче зависи от портфейла, който се използва.

Slepak препоръчва Electrum, портфейл с дългогодишна история за опростено удостоверяване на плащанията (SPV), който валидира транзакциите с по-малко данни и по този начин се използва често от мобилни устройства.

В този портфейл потребителят може да избере определен брой адреси, които да промени, след което да избере бутона "send from", за да създаде една транзакция, обединяваща всички тези малки прахови частици в единична транзакция.Все още няма не е интерегрирано това, като система при всички портфейли.

Лошо за поверителността?


Лошото на методиката описана по-горе в статията е, че по този начин голяма част от личната информация на потребителя се разкрива.

Най-добрата практика за запазване на личната информация на един потребител е да не се използва повторно един Bitcoin адрес. Ако случаят е такъв, консолидирането на "прах" от няколко профила едновременно може да компрометира поверителността на потребителя. Тъй като Blockchain технологията е публична, е лесно да се каже, че всички тези транзакции са направени от един и същ потребител. Това е особено вярно, ако потребителят е преминал през филтър "know-your-customer" (KYC), на който се изисква да потвърди самоличността си като начин за ограничаване на финансовото престъпление в света на криптопренциите.

Ако дори един от адресите на потребителя е свързан с неговата истинска самоличност, при използване на гореописаната функционалност, всички останали адреси, участващи в консолидираната транзакация се добавят към тази самоличност.

"Това е като да кажеш: ' Да, наистина, и тези адреси ми принадлежат' ", отбеляза Слепак.

"Затова хората трябва използват Monero" - добавя той, посочвайки я като валутата, която съхранява по-добре личната информация на потребителя и използването на такъв тип транзакция няма да бъде проблем.

Тези тревоги за поверителността са относителни. Ако "прахът" на потребителя е свързан с един и същи профил, тогава това не е проблем.

Така, Слепак смята, че е време повече хора да започнат да чистят "праховите" елементи, стига да нямат проблем със споделянето на този тип лична информация.

По-големите препятствия, които предстоят


От друга страна, софтуерния инжинер за Blockchain данни, Antoine Le Calvez, твърди, че нивото на прах вече се е понижило доста.

Това е благодарение на по-големите бизнеси свързани с Bitcoin. Поради високите такси по-рано тази година, по-големите компании бяха принудени да приемат по-ефективни технологии при извършването на транзакции - включително да се отърват от въпросните "прахови" елементи.

"Coinbase почисти портфейла си и те бяха основен сътрудник", каза Le Calvez пред CoinDesk. "От края на консолидацията има много по-малко останали биткойн частици"

Потребителите могат да консолидират транзакции си, за да спестят пари в бъдеще - ако желаят това. Таксите биха могли да се влошат, ако Bitcoin придобие по-голямо търсене в по-голям мащаб.

Le Calvez добави, че "е лесно" да почисти "тези останали частици", когато плащанията не идват в толкова голям обем, както днес. Това може да не е така, ако търсенето отново се повиши, както края на миналата година.Той заяви:

"Истинският тест обаче тепърва предстой."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти

Еван Кун, съоснователят на борсата Coinberry, заяви, че Биткойн е по-ефективен за плащане на данъци от банковите карти.Както съобщи медията за недвижими имоти Mansion Global на 22-ри август, Кун заяви...
АВГ. 23, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на...
АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Доминантността на Биткойн всъщност е над 90%

Докато агрегаторите на данни за криптовалути са насочени към ниво на доминантност от около 70%, анализаторите от Arcane Research са изчислили, че реалното ниво може да е много по-високо.Arcane Researc...
АВГ. 22, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.„Това е повратен момент“Помплиано изтъкна последните разраб...
АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света