НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Изкопаването на Последния Bitcoin - Какво Следва?

МАЙ. 6, 2018 20:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изкопаването на Последния Bitcoin - Какво Следва?

17-милионният bitcoin беше изкопан миналия месец.


Ако се чудите защо този брой е значителен, това е защото остават само четири милиона неизкопани единици. Истината обаче е, че повечето хора, които са живи днес, едва ли ще доживеят да видят последния изкопан bitcoin.

Blockchain протокола на Bitcoin прави изкопаването по-трудно, като повече миньори се присъединяват към басейна, а наградата Bitcoin за добив на блок също се пресича на всеки 210 000 блока.

Ако се приеме, че няма да има промени в протокола, горната граница на Bitcoin ще бъде достигната до 2140, след 122 години.

За само 9 години са изкопани 80% от целия Bitcoin, който някога ще бъде на разположение.

В момента миньорите все още са силно стимулирани да копаят, за да получат все по-ценния Bitcoin като награда.

Но когато настъпи денят, в който се изкопава последния bitcoin, няма да има повече награди за миньорите. Обаче транзакциите трябва да бъдат валидирани и съхранявани на blockchain - така миньорите ще се възползват само от таксите за транзакции.

В сегашния си вид транзакциите се обработват от мрежата по ред на таксата за транзакция, свързана с тази конкретна транзакция. Колкото по-голяма е таксата, толкова по-скоро ще бъде обработена дадената транзакция.

Това би могло да бъде основният приход на миньорите през следващия век, след като няма повече bitcoin, които да бъде изкопан. Това е изложено в белите листа на Сатоши Накамото:

След като предварително определен брой монети са влезли в обръщение, стимулът ще бъдат такси за транзакции


След като бъдат изкопани всички 21 милиона Bitcoin, таксите за транзакции ще бъдат единственият стимул за миньорите. Ако Lightning Network е напълно интегрирана по това време, може да има много по-малко транзакции, които се записват ежедневно. Това би могло да повлияе на количеството пари, които миньорите ще правят от транзакциите.

Обаче след 100 години изглежда, че всички тези проблеми ще бъдат решени от разработчиците на Bitcoin Core и от разширяващата се крипто общност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето колко биха получавали топ спортистите ако им се плащаше в Биткойн

Понякога е забавно да се изчисляват заплати в BTC. Това ви дава представа за собствените ви активи и по-важното - колко малко BTC има в обращение изобщо.Милиони в биткойнЛионел Меси, например, ще приб...
АВГ. 25, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще стигне $ 20,000, но кога?

Въпреки това бързо наближаващо бичи събитие, обаче пазарът на криптовалути е в застой, движейки се в диапазон.Но модел от PlanB предполага, че ако историята се повтори, цената на Биткойн има много мяс...
АВГ. 25, 2019 17:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Приходите от копаене на Биткойн вече са над $ 14 милиарда

Приходите от добив на Биткойн за всички времена скочиха над 14 милиарда долара, според данни от Coin Metrics. И въпреки че хеш-рейтът за добив се увеличава, което прави наградите по-малки, миньор...
АВГ. 24, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли голям спад при Биткойн?

Там се намира 50-дневната плъзгаща се средна линия, отбелязана в лилаво на графиката.Горепосоченият диапазон също образува хоризонтален триъгълник, където върхът му се приближава. Въпреки това, обикно...
АВГ. 24, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света