НАЧАЛО Регулации

Защо регулацията на борсите ще бъде добра за цялата крипто индустрия?

ФЕВ. 2, 2019 16:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо регулацията на борсите ще бъде добра за цялата крипто индустрия?

Криптовалутната индустрия се превърна в доста опасно място за инвеститорите. Тенденцията се наблюдава от началото на тази иновация, но през 2018 тя се влоши, придружена със голям срив през същата година.


Само за 2018, около $1.5 милиарда са изгубени за крадците на криптовалути. Няколко фактора са отговорни за загубата, един от които включва хакове на борси.

Въпреки това, има нарастваща тенденция на измамни борси, които се възползват от инвеститорите. Загубите от такива борси вероятно са по-големи, от загубите от хакове. Например, някои „криптовалути“, които не могат лесно да се обменят с фиатни, като Billion Coin (TBC) които, изискват от инвеститорите да ги конвертират в обикновени криптовалути като биткойн, преди да се превърнат във фиат, като например американски долари. Проблемът е да се намери надеждна борса, за да се направи такъв обмен.

Има случай на крипто инвеститор, който наскоро изгуби над $42 милиона в TBC, които магически изчезнаха без следа. Измамниците предоставиха своя имейл адрес и телефонен номер, но така и не изпратиха биткойн, както бе обещано, дори след като събраха повече от необходимата такса за борсата, тъй като TBC няма пазарна капитализация.

Това може да не звучи като валиден аргумент, защото TBC не е точно крипто актив, но трябва да се внимава, тъй като подобни борси могат да започнат да проникват в основната индустрия на криптовалутите, а средствата на инвеститорите, предназначени за търговия, могат да бъдат загубени, както този инвеститор загуби своя. Ако индустрията се следеше изкъсо, властите и агенциите за сигурност биха могли да предприемат действия за възстановяване на откраднатите средства.

Въпреки че за разлика от биткойн или други конвенционални валути, TBC има централен орган, известен като комисар, ролята му не е толкова в осигуряването на средства на инвеститорите, а по-скоро за гарантиране на стриктното спазване на правилата за инвестиране и използване на средства, докато техните пари са заложени.

Регулаторите трябва да действат бързо, за да спестят на инвеститори, преди този вид тенденция да навлезе в индустрията.


Ако от предполагаемата борса може просто да вземе парите на инвеститорите и да изчезне в пространството без следа, то няма да мине много време преди крипто индустрията да се срине, заради това че инвеститорите не могат да различат овцете от вълците.

Ако SEC трябва да регулират нещо, за да гарантират безопасността на инвеститорите, мисля, че трябва да започнат с борсите.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Япония одобри саморегулация за крипто индустрията

Агенцията за финансови услуги (FSA) одобри в сряда японската асоциация за виртуална обмяна на валута (JVCEA). Това е орган, състоящ се от всичките 16 лицензирани национални борси за криптовалутна търг...
ОКТ. 24, 2018 18:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отказване на крипто клиенти в полските банки

Петнадесет "финансови институции" станаха обект на официално оплакване до полски правителствен орган от криптовалутната група полската биткойн асоциация (PBS), потвърдиха на 27 юни. PBS, които не са п...
ОКТ. 31, 2018 20:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов индийски комитет иска да легализира криптовалутите

Има слухове, че правителствен комитет в Индия предлага криптовалутите да бъдат легализирани в страната, съобщава на 26-ти декември местната медия TheNewIndianExpress (TNIE). Според статията, неназован...
ДЕК. 27, 2018 12:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Позитивната регулация на криптовалутите може да помогне на Брекзит

Найджъл Грийн направи коментарите си в интервю за Fintech News на 9 юли. DeVere, които имат около $10 милиарда под формата на АUA (Assets under advisement), е обезпокоен, че Великобритания ще се ...
ЮЛИ. 9, 2019 15:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света