НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо биткойн е важен за свободата?

ДЕК. 31, 2018 19:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо биткойн е важен за свободата?

На 28-ми декември спинисание Time, което е едно от водещите в Америка, публикува интересен материал във връзка с огромния потенциал на биткойн в либерален аспект.


Въпросната статия застава с твърда позиция, че именно спекулациите, огромния брой измами и преобладаващата алчност в света на криптовалутите и блокчейн индустрия засенчват истинския потенциал на творението на Сатоши Накамото.

Според Алекс Гладщейн, който е авторът на публикувания материал, биткойн е ценен финансов инструмент за обмен, който не може да бъде подложен на никаква цензура. Това може би е най-голямото предиство на дигиталния актив.

Според проучванията Алехандро Мачадо, изследовател на криптовалутите в „Open Money Initiative“, таксата за банков превод от САЩ до Венецуела може да достигне до 56% от цялата стойност на изпращана сума. За да заобиколят подобни условия, венецуелците се обръщат към криптовалутите, получавайки например биткойн от  роднини си в чужбина.

Другата алтернатива, която не включва използването на биткойн е доста по-неприятна. Реално трябва да се внесат парите в Колумбия, след което да се изтеглят и да се внасат отново във Венецуела. Технически това отнема много повече време и разходи и е доста по-голяма опастността парите да се изгубят по пътя на паричните преводите...

Статията в Time подчертава, че криптовалутите са много добра алтернатива да се предпазим от последствията на инфлацията при фиатните валути.


Венецуела е пример за това как инфлацията на родната им валута се очаква да достигне до 1 милион процента. Но има и други подобни примери, като Зимбабве, където бившият президент Робърт Мугабе отпечатва безкрайни суми пари.

Алекс Гладщейн използва и неуспоримия факт, че е технически невъзможно да се напечата безкраен брой биткойн-и. Според него биткойн също е инструмент за избягване на масовото наблюдение и ненужните санкции от страна на правителствата. Times посочва и предимството, дадено от неспособността на правителствата да цензурират сделки или да замразят биткойн портфейлите.

Фактът, че екосистемата на криптовалутите работи на такъв принцип, че е напълно невъзможно да се манипулира или злоупотреби с информацията, която циркулира в нея, носи единствено позитиви. Може би именно липсата на възможност за контрол на такъв тип системи забавя масовото приемане на технологията... Но въпреки това идва 2019 година с големи очаквания и надежди за бъдещото на крипто.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Джон Макафи: Bitcoin ще стане "изключително ценен"

В интервю за NewsBTC Джон Макафи заяви, че Bitcoin ще "скочи скоро" и ще стане "изключително ценен". Той също така критикува социалните медии, че не успяха да се изправят пред SEC, които според него "...
ДЕК. 13, 2018 13:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бил Харис: Bitcoin е безполезен платежен механизъм

Бил Харис, бивш главен изпълнителен директор на PayPal и основател на Personal Capital Corporation, вярва, че Bitcoin е голям култ. В сегмента "бързи пари" на CNBC във вторник, 14 август, Харис обясни...
АВГ. 17, 2018 22:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се представи по-добре от 40 от топ 50 криптовалути за 2018

Това беше дълга година за много криптовалути. След като достигна най-високата си стойност от близо $20 000 през декември 2017, биткойн падна под $10 000 в началото на март и все още не се е върнал до ...
ДЕК. 26, 2018 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мексико ще затегнат биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

The Bank of Mexico (Banxico), централната банка на Мексико, наскоро разкри, че биткойн борсите и други фирми, занимаващи се с крипто активи в страната, ще изискват разрешение от правителството. В съоб...
СЕП. 14, 2018 11:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света