НАЧАЛО Регулации

Емитентите на стабилни монети може да се нуждаят от лиценз в Тексас

ЯНУ. 5, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Емитентите на стабилни монети може да се нуждаят от лиценз в Тексас
Стабилните монети може да се квалифицират като "пари" съгласно законодателството на Тексас и актуализираните насоки на Държавния департамент по банково дело.

В меморандум, публикуван в сряда от банковия комисар на Тексас Чарлз Купър, се описа как трябва да се третират криптовалутите съгласно местните и федералните разпоредби.

По-специално се говори за добавяне на подробности за това как могат да се оценяват стабилните монети, подкрепени от суверенни или фиатни валути.


Ръководството се основава на предишна бележка(която е премахната от правителствения сайт), публикувана през 2014 г., в която се описва как криптовалутните компании с операции в Тексас трябва да третират зараждащия се клас активи.

Както и в предишната версия, криптовалутите не се третират като пари по силата на законодателството на Тексас, отбеляза Купър. Размяната на криптовалути за фиат не се счита за "обмяна на валута". Стартъп компаниите нямат нужда от лицензи за обмен на валута за извършване на транзакции.

В преработената версия, Купър добавя, че стабилните монети може да попаднат в съществуващите дефиниции за "пари" или "парична стойност", и следователно всеки, който купува подобна монета, има претенции към активите на суверенната валута, които са в основата на токена. Това е така, "защото емитентът е поел задължението да предостави суверенна валута в замяна на стабилната монета на по-късен етап", пише Купър.

Документът изрично очертава банковата политика на Тексас относно различни форми на крипто транзакции, включително крипто-към-крипто обмен и крипто-към-фиат борси. Документът също така очертава как директното прехвърляне на крипто от една страна в друга не се квалифицира като паричен превод.

Купър сключва своя меморандум, предупреждавайки стартъп компании, че те трябва да спазват съответните закони, особено ако извършват прехвърляне на пари.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Централната банка на Филипините удобрява 2 крипто борси

Два нови обмена за криптовалути бяха разрешени от Централната банка Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), която обработва обращения между кирптовалутите и филипинското песо. Заместник-управителят на BSP ...
ЮЛИ. 8, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът На Казахстан Иска Кооперация За Регулациите На Криптовалути

Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев призова за глобално сътрудничество за регулиране на криптовалутите, съобщиха местните новини Azernews на 17 май. Говорейки на пленарната сесия на срещата н...
МАЙ. 19, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гласуване На Избори В Швейцария На Базата На Блокчейн

Швейцарският град Цуг ще проведе пробен общински изборен мандат това лято, предаде местният медиен център Swissinfo.ch на 8 юни. Събитието, което ще се проведе между 25 юни и 1 юли, ще бъде първото об...
ЮНИ. 10, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто Борса В Тел Авив Изгражда Платформа За Кредитиране На Ценни Книжа

Фондова борса в Тел Авив (TASE) се обединява с Accenture и The Floor, израелски финтекс център, за изграждане на платформа за кредитиране на ценни книжа (BSL) с цел да се дадат възможност за директно ...
МАЙ. 18, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света