НАЧАЛО Други

Доналд Тръмп назначава биткойн защитник за началник-щаб в Белият дом

ДЕК. 18, 2018 19:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Доналд Тръмп назначава биткойн защитник за началник-щаб в Белият дом
Президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвани като нов действащ началник на щаба на Белия дом. Мълвани е добре познат биткойн защитник и не веднъж е изказвал подкрепата си за блокчейн технологията.

Мълвани: Нов началник на щаба


Новото назначение, който понастоящем е директор на Бюрото за управление и бюджет на САЩ (ОMB), е избран за началник на щаба на Белия дом и се говори, че ще поеме позицията в края на годината. Той ще заеме поста от Джон Кели.

Президентът Тръмп коментира:

Имам удоволствието да ви съобщя, че Мик Мълвани, директор на Бюрото за управление и бюджет, ще бъде назначен за действащ началник на щаба на Белия дом, замествайки генерал Джон Кели, който е служил на нашата страна отлично. Мик е свършил отлична работа, докато е бил в администрацията.


https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1073703744766922754

Предполага се, че Мълвани няма да подаде оставка като директор на ОMB, докато е действащ началник на щаба на Белия дом. Позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, бе съобщавено, че президентът Тръмп иска от Мълвани да запази текущата си роля и като директор на OMB. Toй заема тази позиция от февруари 2017 година.

Добри новини за биткойн


Мълвани е добре известен поддръжник на биткойн и блокчейн. Негова инициатива е Blockchain Caucus - платформа за разработване на политика за работа с блокчейн технологии, както и обсъждане на нарастващото въздействие на виртуалните валути.

Резултат с изображение за white house

"Блокчейн технологията има потенциала да революционизира индустрията на финансовите услуги, американската икономика и доставката на държавни услуги и съм горд да бъда ангажиран с тази инициатива", споделя новия началник на щаба.

Мълвани е още едно назначение на президента Тръмп, което изглежда благоприятства развитието на крипто индустрията. През септември бе съобщено, че президентът е назначил Елад Ройсман за комисар на SEC.

Ройсман по-рано настояваше за регулации, които третират индустрията "по справедлив и прозрачен начин, дават яснота и сигурност на пазарите и инвеститорите".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Новограц: Невъзможно е Bitcoin да не стигне $10,000 до края на 2018

Милиардерът инвеститор Майкъл Новогрaц, бивш хедж фонд мениджър и инвестиционен посредник за Fortress Investment Group, заяви, че цената на Bitcoin вероятно ще се увеличи с 30% до края на 2018 г. След...
СЕП. 23, 2018 12:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

Mинистерството на земите в Дубай (DLD) и телекомуникационната компания Etisalat подписаха меморандум за разбирателство по отношение на свързаната с недвижими имоти блокчейн технологията. DLD работи в ...
ЮНИ. 11, 2019 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немска борса ще разработи платформа за крипто търговия

Втората най-голяма фондова борса в Германия, Boerse Stuttgart Group, ще стартира платформа за търговия с криптoвалути през първата половина на 2019 г. Фирмата обяви в сряда, че си партнира с финтех ко...
ДЕК. 13, 2018 17:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тим Дрейпър и университетът му за обучение на предприемачи

Крипто легендата и рисковия капиталист Tим Дрейпър в момента ръководи програми, които да помогнат на предприемачите да изградят крипто стартъпи в Draper University. Открай време е спорно дали си струв...
ДЕК. 21, 2018 08:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света