НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Уинкълвос Предизвиква Бил Гейтс да Шортне Bitcoin

МАЙ. 9, 2018 18:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уинкълвос Предизвиква Бил Гейтс да Шортне Bitcoin

Бил Гейтс заяви в интервю за CNBC, че би шортнал bitcoin, ако можеше, защото е безполезен.


"Бих го шортнал, ако имаше лесен начин да го направя. Като клас активи не произвежда нищо, така че не трябва да очаквате да повиши стойността си", каза той на CNBC.


Това не е първият път, когато Бил Гейтс разкритикува криптовалутите. Всъщност, в едно предишно интервю, той демонстрира твърде наивната представа, че bitcoin е пряко отговорен за смърти, защото се използва за закупуване на наркотици.

Той каза:
"Криптовалутите се използват за закупуване на фентанил и други лекарства, така че е технология, която причинява смърт по директен начин".

Бил Гейтс се присъедини към другите богати магнати от "Уолстрийт", които непрекъснато критикуват криптовалутите. Миналата седмица Уорън Бъфет нарече Bitcoin "отрова за плъхове" и партньорът му Чарли Мънгър каза, че търговията с крипто е като търговия с изпражнения.

Бил Гейтс стига до заключението, че blockchain е много важна технология, но самите криптовалути са безполезни. "Bitcoin и ICO, напълно вярвам, че те са от по-лудите, спекулативни неща", каза той.

Въпреки че има повече от достатъчно критици, малко от тях демонстрират увереност в мнението си.


Все пак, ако наистина вярват в това, което проповяфват, щяха да открият къса позиция в "bitcoin".

Тайлър Уинкълвос, основателят на Gemini, насочи tweet към Бил Гейтс, посочвайки, че е лесно да шортне bitcoin. Той предизвика Гейтс да подкрепи думите си с действия.

Уинкълвос написа:
"Уважаеми @BillGates има лесен начин да шортнеш bitcoin. Можеш да шортнеш #XBT, договор за фючърси @CBOE Bitcoin (USD) и да поставите парите си, където е устата ви! "

Преди Бил Гейтс той се осмели да предизвика Джейми Димон да шортне BTC. Това стана, защото изпълнителният директор на JPMorgan Chase, каза, че bitcoin е измама. Оттогава Джейми Димон изрази съжаление за изявлението, но не се смекчи позицията си към криптовалутите.

Близнаците казаха, че негативността, която тези личности на Уолстрийт показват, е "провал на въображението". За тях критиците на Bitcoin са "привилегировано малцинство", което имат лесен достъп до пари и банкови сметки.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Доминантността на Биткойн всъщност е над 90%

Докато агрегаторите на данни за криптовалути са насочени към ниво на доминантност от около 70%, анализаторите от Arcane Research са изчислили, че реалното ниво може да е много по-високо.Arcane Researc...
АВГ. 22, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.„Това е повратен момент“Помплиано изтъкна последните разраб...
АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн стана толкова популярен

От проста концепция, BTC се превърна в един от официалните методи за плащане в много предприятия.Толкова е популярен, че дори се търгува на пазара. Освен валутата и фондовия пазар се роди и пазарът на...
АВГ. 21, 2019 16:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как ще се справи Биткойн с кризата?

Той обаче има нюансирано виждане за това как ще се движи цената на BTC по отношение на различни икономически събития.Богарт сподели мненията си по време на интервю за Bloomberg на 20-ти август. Според...
АВГ. 21, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света