НАЧАЛО Регулации

Австралия въвежда регулации срещу криптовалутните обмени

АПР. 3, 2018 14:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралия въвежда регулации срещу криптовалутните обмени

Австралийският обмен на криптовалути трябва да спазва новите правила за “борба с прането на пари” от 3 април, потвърди правителството.


Според нова информация налична на официалния уебсайт на “Австралийския Център за Доклад на Транзакции и Анализи” (AUSTRAC), всички обменни бюра на “дигитални валути” трябва да се регистрират пред властите, както и да предприемат различни процедури за доклади и проверки на самоличността.


Този ход идва, тъй като австралийските власти се опитват да запечатат оставащите пропуски в използването на криптовалути по отношение на управлението на данъците и идентичността.


На фона на недоволството, дължащо се на рязкото покачване на измамите, Австралийската данъчна служба миналата седмица поиска информация от данъкоплатците за това кой е най-добрият начин да се събере данък печалбата възникваща от търговията с криптовалути.


Като част от преструктурирането на сигурността междувременно всички борси трябва да се придържат към четири основни правила, за да могат да работят:


-Приемане и поддържане на програмата AML/CTF


-Да идентифицират самоличността на своите клиенти


-Да докладват на AUSTRAC съмнителни или рискови транзакции влкючващи 10 000 или повече долара.


-Да се управлява правилно риска от пране на пари и финансиране на терористични организации.


От 3ти април 2018 г. започва срок от шест месеца, през който главният изпълнителен директор на AUSTRAC може да предприеме действия по принудително изпълнение, само ако дигитално обменно бюро не предприеме разумни стъпки за да спази новите регулации.

  

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Централната банка на Сингапур актуализира насоките си за ICO

Паричният орган на Сингапур (MAS) актуализира своето ръководство за бизнеса, търсещ да набере капитал чрез първичните предлагания на монети (ICO). Модифицираният проект следва обявяването на въвеждане...
ДЕК. 3, 2018 10:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи. Н...
ДЕК. 2, 2018 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Управляващата партия на Испания залагат на блокчейн

133 депутати от испанската управляваща партия Partido Popular предложиха законопроект за използване на блокчейн в публичната администрация на Испания, съобщава CriptoNoticias, събота, 30 юни. Законопр...
ЮЛИ. 1, 2018 16:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея лицензира първата крипто борса

Агенцията за интернет и сигурност на Южна Корея (KISA) връчи на Upbit лиценз за система за управление на информационната сигурност (ISMS) за стабилната им инфраструктура. Upbit стана първи лицензиран ...
НОЕ. 28, 2018 19:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света